OSCAR 2024

Glostrup Amatør Scene kaster sig ud i eksperimentet at opføre det farceagtige lystspil "OSCAR"!

Eksperiment, fordi denne type forestillinger er noget af det sværeste at arbejde med. De kræver præcision, sikkerhed, og perfekt timing fra de medvirkendes side og samtidig udfordres holdet af et koncentreret tidsforløb, - men hjælpes til gengæld på vej af et yderst engageret team!

Vi har taget os den frihed, at placere handlingen til 1930ernes Frankrig, da stykkets personer og omgivelser forekommer at passe bedst ind i den tidsperiode og ligeledes tilstræber vi, hvilket bliver den helt store udfordring, at tilsætte opsætningen 'den ægte franske mentalitet', som instruktøren(!) synes er 'et must' for dette stykke.

OSCAR er skrevet af franskmanden Claude Magnier med førsteopførelse tilbage i 1958.
For mange, er stykket måske kendt gennem den danske film ”Oskar” (1962), hvor tidens store stjerner Dirch Passer, Ove Sprogøe, Birgitte Reimer, Lone Hertz, Judy Gringer, Ghita Nørby, Axel Strøbye og Ebbe Langberg var på rollelisten.

Plottet:
I en rigmandsvilla bor sæbefabrikanten Bernard Barnier med sin kone Ann Marie og datteren Colette. En tidlig morgen, dukker en af fabrikantens ansatte, Christian Martin, op, i et for ham meget vigtigt ærinde, hvilket hurtigt viser sig kun at være starten på det, der på kort tid, vil sætte huset på den anden ende.

I historien, der nærmest sætter nutidens tv-hit, 'Ukendt arving' skakmat, forekommer bl.a. en frigjort datter, en heldig husassistent, en lidt mystisk husassistent, en noget speciel massør, og ikke mindst Oscar, der som husets tidligere chauffør, via fremmedlegionen og en arktisk ekspedition, uventet dukker op og ødelægger Barniers, efterhånden som dagen forløber, mere og mere kaotiske krise-familieplanlægningsforsøg!

Vi håber med denne opsætning, at bidrage med vitaminer til lattermusklerne og sætte hjernen i frigear, med uforpligtende underholdning i 2. akter.
En forestilling der ikke er forbudt for børn, - men vi anbefaler personer med anden, tredje, eller fjerdegenerations feministiske holdninger, at medbringe 3 til 4 aspiriner!

GLOSTRUP AMATØR SCENE og holdet, glæder sig til at underholde jer.

OscarL

 

Medvirkende: Hans Henrik Bardrum, Annette Møller Elvinge, Natacha Holmud, Rasmus Øhrberg Olsson, Anja Snerle, Julie Cecilia Phanareth, Tanja Mielskov, Lars Rygaard
Instruktion Erik Larsholt
Teknik Jens Damsager Hansen
Scenograf Ib Holmud og Karin V. Kristiansen
Sufflør Susanne van Cuyl
Scenebyggere Mogens Jørgensen, Aksel G. Lange, Udo Sayk

 

 

 

 

handi

Kørestole/rollatorer kan desværre ikke medtages.

 

Priser :
Voksne : 90 kr.
Unge under 25 år : 45 kr.
Personer med gyldigt studiekort: 45 kr.

 

mp Vi modtager mobilepay på teateret


betalingskort  Vi modtager ikke betalingskort på teateret